Back to the top

Biografija

Pirati Official - biografija

Biografija

Biografija grupe Pirati

Priča benda/grupe “Pirati” počinje 2004. godine, kad par prijatelja  iz srednje škole odluči osnovati bend.

Nakon mnogo gaži, svadbi i raznih evenata  2013.-e godine bend počinje sa autorskim radom, pjesmom “Tebe da zaboravim” (Denis Dumančić i Fayo) kroče estradnim nebom. Nakon toga snimaju još 11 single-ove koje prate videospotovi i duet sa legendarnom Nedom Ukraden.

Dečki imaju mnogo planova za budućnost, ali napominju da im je najbitnija publika, koju na svojim nastupima nagrađuju u obliku ogromne količine pozitivne energije, bilo da su to nastupi na svadbenim svečanostima ili u klubovima.

Kada su kao klinci kretali u glazbeni svijet nisu ni sanjali da će ljubav prema glazbi otići toliko daleko i da će im postati ne samo način života već i odgovoran posao.

Pirati - potpis

Članovi

Siniša Biško

glavni vokal / klavijature / harmonika

Siniša Biško

Siniša Biško pustio je svoj prvi glas 15.03.1989. godine u Zagrebu, i od tada je glazba njegov život.

Već od malih nogu obožava pjevati i svirati, te svoju emociju i energiju prenositi na ljude oko sebe. Počinje svirati gitaru, ali se ubrzo zaljubljuje u harmoniku i klavijature. U slobodno vrijeme bavi se pisanjem pjesama i stvaranjem glazbe.

Svi koji ga znaju potvrdit će da je Siniša uvijek vedar i nasmijan (čak i kada spava) te uvijek ima vremena za sve i svakome pokloni lijepu riječ. Osim što svira sve instrumente koji imaju tipke , u ulozi frontmena je već 15 godina i to mu jako dobro ide.

gitara / prateći vokal

Jurica Kasajić

Jurica Kasajić rođen je 02.10.1988. godine u Sisku. Roditelji prepoznaju njegovu ljubav prema glazbi već u 3. godini kada na koncertu lokalnog benda gitaristu izvuče kabel iz pojačala.

Završio je glazbenu školu za gitaru „Fran Lotha“ u Sisku. Voli pop – rock glazbu, ali njegovo odrastanje obilježilo je i aktivno tamburanje u KUD – u „Letovanić“, mjesta iz kojeg dolazi.

Posjeduje nekoliko rijetkih gitara koje u njegovim rukama proizvode opasne zvukove od kojih sve curice vrište.

Jurica Kasajić
Danko Hajnić

bubnjevi

Danko Hajnic

Danko Hajnic rođen je u Sisku 11.03.1982. godine.

Od malih nogu je uznemiravao roditelje i susjede lupanjem po raznim loncima i tavama, a to radi i u Piratima već zadnjih 7 godina. Obožavatelj je masnog zvuka bubnjeva i glasne rock glazbe, a najviše ga opušta druženje i ribolov s prijateljima.

Glavna je mašina benda i besplatni vicomat, tako da u njegovom društvu nikad nije dosadno.

klavijature

Siniša Dorontić

Siniša Dorontić rođen je 25.03.1988. godine u Zagrebu.

Maestro je u bendu, kada stavi prste na tipke, klavijatura i on postaju jedno. Od svoje treće godine kreće na glazbeno obrazovanje koje traje sve do današnjih dana, i odgovorno tvrdimo da ne postoji glazbena škola koju nije završio.

Od malih nogu klasičar, tek zadnjih par godina plovi zabavnim vodama na brodu Pirata. Strastveni je zaljubljenik u snimanje, produciranje, i sve komplicirane izraze koji imaju veze sa studijom.

Siniša Dorontić
Petar Kontrec

bas gitara / prateći vokal

Petar Kontrec

Petar Kontrec došao je na svijet 20. Lipnja, ne tako davne 1993. godine u Zagrebu.

S 8 godina pridružuje se KUD – u „Sloga“ Veliko Trgovišće u kojem pronalazi svoj životni put, glazbu. S bas gitarom susreće se nakon par godina sviranja tamburice i otada više ništa drugo ne postoji za njega.

Uz Danka, svojim „masnim“ zvukom basa ruši sve cure u prvim redovima.